Het ministerie van Justitie kent $ 177 miljoen toe om slachtoffers van misdrijven te helpen en de openbare veiligheid in inheemse gemeenschappen van Indianen en Alaska te verbeteren | USAO-OR | Departement van Justitie

2021-11-18 06:09:45 By : Ms. Ivy Luo

PORTLAND, Oregon – Op 15 november 2021 kondigde het ministerie van Justitie aan dat het meer dan 177 miljoen dollar zal toekennen om de openbare veiligheid te verbeteren en slachtoffers van misdrijven in gemeenschappen van Amerikaanse Indianen en inheemse bewoners van Alaska te helpen.

Meer dan $ 73 miljoen zal worden toegekend aan 84 verschillende tribale gemeenschappen en commissies in het kader van de Coordinated Tribal Assistance Solicitation (CTAS), een gestroomlijnd programma voor het aanvragen van subsidies beheerd door het Office of Community Oriented Policing Services (COPS Office) en het Office of Justice Programs (OJP ). Het CTAS-programma helpt stammen bij het aanvragen van Tribal-specifieke subsidieprogramma's om de rechtshandhaving en rechtspraktijken te verbeteren, de slachtofferdiensten uit te breiden en de inspanningen voor misdaadpreventie en -interventie te ondersteunen.

Van dit totaal zal $ 3,5 miljoen worden toegekend aan drie Oregon-stammen en één Oregon-stamcommissie: de Confederated Tribes of the Grand Ronde Community of Oregon, de Coquille Indian Tribe, de Klamath Tribes en de Columbia River Inter-Tribal Fish Commission.

Het COPS-bureau kende ook $ 400.000 toe aan de Western Oregon University om een ​​gestructureerde en op stammen gerichte benadering te ontwikkelen om het vermogen van het strafrechtsysteem te vergroten om de tragische en aanhoudende trend van vermiste en vermoorde inheemse personen (MMIP) aan te pakken.

Het Office for Victims of Crime (OVC) zal in het kader van het Crime Victims Fund Tribal Victim Services Set-Aside-programma een extra $ 104 miljoen toekennen aan meer 140 stammen en tribale programma's in het hele land, waaronder twee Oregon-stammen. De Cow Creek Bank of Umpqua Tribe of Indians en de Klamath Tribes ontvangen elk $ 387.817 om cultureel passende slachtofferhulp te financieren om aan de behoeften van hun gemeenschappen te voldoen.

"Slachtoffers van Amerikaanse Indianen en Alaska Native misdaad verdienen dezelfde toegang tot diensten en hetzelfde niveau van ondersteuning dat beschikbaar is voor overlevenden in andere gemeenschappen", zei procureur-generaal Vanita Gupta. “Deze regering, en dit ministerie van Justitie, zijn vastbesloten om onze verantwoordelijkheden jegens de Indiase landen volledig na te komen, vooral jegens degenen die de pijn en het verlies hebben ervaren dat volgt op slachtofferschap. Deze fondsen zullen helpen bij het opzetten, uitbreiden en verbeteren van diensten die essentieel zijn voor herstel en genezing.”

“Het ondersteunen en verbeteren van de openbare veiligheid in tribale gemeenschappen is al vele jaren een topprioriteit voor het US Attorney's Office in Oregon. We zijn erg verheugd om samen met het COPS Office, OJP en OVC deze belangrijke onderscheidingen aan te kondigen en feliciteren alle prijswinnaars in Oregon”, aldus Scott Erik Asphaug, waarnemend Amerikaanse procureur voor het district Oregon. 

Deze aankondiging maakt deel uit van de voortdurende inzet van het ministerie van Justitie om de betrokkenheid, coördinatie en actie op het gebied van de openbare veiligheid in gemeenschappen van indianen en inheemse gemeenschappen in Alaska te vergroten.